Naomi Van den Branden

Pedagoog – I.V. therapeut i.o.

Wie ben ik?

Ik ben Naomi en ik ben pedagoog en psychotherapeut in opleiding. Ik heb een grote interesse in eetproblemen, eetstoornissen en moeilijkheden die hiermee samenhangen. In 2016 studeerde ik af als Master in de Pedagogische Wetenschappen aan de KU Leuven. Momenteel volg ik op de Educatieve Academie de vierjarige therapeutenopleiding in de Interactionele Vormgeving. Naast mijn werk hier bij Tilia werk ik als opvoedkundige/leefgroepbegeleider op de dienst eetstoornissen van het UKJA.
Ik ben aangesloten bij de Vlaamse Vereniging voor Therapeuten in de Interactionele Vormgeving en bij de Vlaamse Academie voor Eetstoornissen. Verder volg ik supervisie bij een erkende I.V.-therapeut en neem ik regelmatig deel aan intervisies en bijscholingen, voornamelijk rond eet- en gewichtsproblemen.

Werkwijze

Binnen Tilia bied ik ondersteuning aan kinderen en jongeren met eetproblemen. Als I.V. therapeut werk ik op maat van ieder kind/jongere. Interactionele Vormgeving is een integratieve vorm van psychotherapie, wat wil zeggen dat verschillende therapeutische stromingen worden samengebracht tot één werkmodel. De begeleiding wordt dus aangepast aan wat het kind, de jongere, het gezin op dit moment nodig heeft.
Hoe werkt dat dan, zo’n integratieve therapie? In de eerste plaats luister ik naar jouw verhaal, en samen gaan we stap voor stap op zoek naar welke ondersteuning voor jou waardevol kan zijn. Het is niet altijd gemakkelijk om te vertellen wat er moeilijk loopt. Naast gesprekken is er in de begeleiding ruimte om op een creatieve manier (via spel, knutselen, tekenen) te communiceren. Werk jij graag via opdrachtjes aan bepaalde doelen? Of lucht het op om je verhaal eens te kunnen vertellen? Kortom; we gaan aan de slag op een manier die voor jou goed voelt.
Omdat vaak het hele gezin meelijdt onder een eetstoornis, vind ik het belangrijk om (uiteraard in samenspraak met het kind/de jongere) ook ouders, broers en zussen te betrekken in het verhaal.
Ik werk graag samen met diëtistes gespecialiseerd in eetstoornissen.

Voor wie?

  • Kinderen en jongeren met een eetprobleem en onderliggende moeilijkheden
  • Ook ouders, broers en zussen en andere familieleden zijn welkom

Thema’s

  • Eet- en gewichtsproblemen (anorexia nervosa, boulimia nervosa, binge eating, selectieve eetstoornis,…)
  • Moeilijkheden die met eetproblemen (kunnen) samengaan zoals; onzekerheid, laag zelfbeeld, perfectionisme, faalangst, lichaamsbeeld, emotionele problemen, dwang, moeite met sociale contacten, verwerking van moeilijke gebeurtenissen, ….

Aanbod

  • Individuele therapie
  • Gezinsbegeleiding

Meer info of afspraak

Ik werk op donderdagnamiddag en -avond en op zaterdagvoormiddag in de praktijk.
Je kan best een afspraak met mij maken via mail : naomi.vandenbranden@praktijktilia.be
Verder kan je me bellen op het nummer 0467 000 338 op donderdag tussen 10 en 20 uur. Tijdens gesprekken ben ik niet bereikbaar, maar spreek zeker een boodschap in en dan bel ik je zo snel mogelijk terug.